Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα

Απόψεις

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Οι επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρίσκουν την περιοχή μας σε δύσκολη θέση, καθώς το διαρκώς εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα, η ανεργία, η μετανάστευση, το κακό οδικό δίκτυο, η ελλιπής συντήρηση των βασικών υποδομών της πόλης, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κρίση που ταλανίζει ολόκληρη τη χώρα, μας έχουν φέρει σε πραγματικά οριακή κατάσταση.
Με αυτά τα δεδομένα, η ανακοίνωση μας, περί καθόδου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας στις Δημοτικές εκλογές, σε συνεργασία με το συνδυασμό Αλλαγή Πορείας, με υποψήφιο Δήμαρχο, το Δημήτρη Λερογιάννη, έρχεται σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη συγκυρία.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της γενικότερης κατάστασης, αποφασίσαμε ότι αυτές οι εκλογές είναι ένα κρίσιμο «ραντεβού» που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χάσουμε. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, σε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια πίστεψαν σε εμάς και δυναμικά μας υποστήριξαν, αλλά και στις νεότερες γενιές.
Παραμένουμε πιστοί στις βασικές μας αρχές και είμαστε εδώ, έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για ότι μας ενώνει και όχι να βροντοφωνάξουμε τι μας χωρίζει. Είμαστε εδώ, σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις μικροπολιτικές τακτικές που κρατούν όμηρους τους συμπολίτες μας, την αδιαφάνεια, την αδικία, την εξαγορά της ελπίδας και την χρονοκαθυστέρηση στην εύρεση λύσεων σε βασικά ζητήματα. Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής στη διαχείριση των σοβαρών ζητημάτων και στην ταχύτητα λήψης των αποφάσεων του Δήμου Καρπενησίου.
Πεπεισμένοι, ότι δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτόκλητους σωτήρες και ότι δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα να υιοθετήσουμε για την επίλυση των προβλημάτων μας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως μπροστά μας ορθώνετε μια τεράστια ευκαιρία για συνεννόηση, συνεργασία, συμπόρευση και πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με σκληρή, βάση στρατηγικού σχεδίου δουλειά.
Νομίζουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έχοντας κοινό όραμα:
• την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τα χωριά μας
• την υποστήριξη των κοινωνικών δομών
• την πολιτιστική αναβάθμιση
• τη στοχευμένη διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος
• την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της τοπικής πολιτικής σκηνής
• τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη
• την προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου
• την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού
• τη μελλοντική πορεία γενικότερης ανάκαμψης της οικονομίας του τόπου
Πιστεύουμε, ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη περίοδος στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, αν οι πολίτες στις εκλογές εμπιστευτούν μια νέα Δημοτική αρχή που δεν θα περιορίζεται μόνο σε διαχειριστικές λογικές, αλλά θα χαρακτηρίζεται από αγωνιστικότητα στις διεκδικήσεις της, με κάθε τρόπο και μέσο. Θα αξιοποιεί τον λαϊκό παράγοντα και θα κάνει πράξη τη συνεργασία, μέσα σε ένα καθεστώς λειτουργίας που θα διέπεται από διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και σας καλούμε όλους να πορευτούμε μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *