ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΚΟΣ

Απόψεις

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ

Φίλες και φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας όχι για να παρουσιάσω τον εαυτό μου μιας και νομίζω ότι ζώντας όλη μου τη ζωή σε αυτή την πόλη, είμαι ήδη γνωστός στους περισσότερους από εσάς. Όπως επίσης θεωρώ, ότι η ενεργός συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ενδεικτική ώστε να μπορέσω να δείξω ποια είναι η άποψή μου για τα ζητήματα του Δήμου μας.

Δεν σας κρύβω ότι, όπως πολλοί από τους ανθρώπους της γενιάς μου, πολλές φορές έχω σκεφτεί να φύγω από το Καρπενήσι αφήνοντας πίσω μου τη δουλειά μου που αγαπώ. Έμεινα όμως από πείσμα, για να αλλάξω ό,τι με πονάει και ό,τι με πληγώνει στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να ζεις καθημερινά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής αυτού του τόπου, τα τελευταία 9 χρόνια, να διαχειριστεί επικοινωνιακά κάθε πλευρά της ζωής μας και κάθε πρόβλημα αυτού του τόπου. Να βλέπεις την κατασκευή μιας βιτρίνας που κρύβει την πραγματικότητα ή την ωραιοποιεί για τη δημιουργία εντυπώσεων. Καλά τα θερμαινόμενα πεζοδρόμια (όταν αυτά λειτουργούν) αλλά ο αποχιονισμός του Δήμου εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα μέσα σε ένα χειμώνα που είναι πάντα βαρύς και μακρύς στα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό ο πολιτισμός να αποτελείται μόνο από δαπανηρές εκδηλώσεις χωρίς έμπνευση και να μην αφορά την καθημερινή μας ζωή. Πολιτισμός δεν μπορεί να είναι μόνο το καρουζέλ, το παγοδρόμιο και οι «αστέρες» της ποπ αλλά η επαφή του πολίτη με κάθε μορφή τέχνης. Πολιτισμός για μένα είναι να ριζώσουν στη συνείδηση των πολιτών αρχές όπως η αιμοδοσία, ο εθελοντισμός, η οικολογική ευαισθησία, η αναβίωση τοπικών εθίμων και η διαιώνισή τους από γενιά σε γενιά.  Πολιτισμός είναι ό,τι ψυχαγωγεί, μορφώνει και αναβαθμίζει την κουλτούρα κάθε πολίτη.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό, μετά από τόσες συμμετοχές σε εκθέσεις και φεστιβάλ, να μην έχουμε ακόμα προσελκύσει εκείνου του επιπέδου τον τουρισμό, θρησκευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό που θα απέδιδε τα μέγιστα κέρδη. Πόσο δύσκολο ήταν να στηθεί ένα Τουριστικό Γραφείο από το Δήμο Καρπενησίου 9 χρόνια τώρα που να προβάλει το τουριστικό προϊόν του τόπου και να ενημερώνει τους ανθρώπους που θέλουν να τον επισκεφτούν;

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να βλέπουμε τη Δημοτική Αρχή να οικειοποιείται και να παρουσιάζει ως δικό της κατόρθωμα το αυτονόητο και ό,τι έχει πληρωθεί με τα χρήματα του δημότη. Δεν μπορεί το οφειλόμενο στον πολίτη να παρουσιάζεται ως υποχρέωση που ανταποδίδεται με ψήφο στις εκλογές. Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως έργο της Δημοτικής Αρχής η εργασία των υπαλλήλων του Δήμου που είναι αυτονόητη και προσφέρεται από τους εργαζόμενους αγόγγυστα και στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους.

Απέναντι σε όλα αυτά το δικό μου όραμα είναι μια δημοτική αρχή που διαχειρίζεται τα ζητήματα του δήμου με εντιμότητα, διαφάνεια και το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Οι υπέρογκες δαπάνες για «άρτο και θεάματα» και «έργα πνοής» που δεν έχουν αντίκρισμα στη ζωή μας είναι ένα καλό επικοινωνιακό κόλπο, χρήσιμο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την προβολή των αιρετών, αλλά ούτε τον πολιτισμό προάγουν, ούτε τα προβλήματα της καθημερινότητας λύνουν.

Μη πιστεύοντας σε μάγους, είτε είναι έμπειροι είτε μαθητευόμενοι, δεν υποστηρίζω ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν ως διά μαγείας. Πιστεύω όμως ότι ο Δήμος ως υπηρεσία, οφείλει να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις, με την εκάστοτε δημοτική αρχή να χαράσσει τις πολιτικές.

Επειδή πιστεύω ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν είναι μόνο το Καρπενήσι και καθήκον μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου, είμαι και πάλι υποψήφιος, αυτή τη φορά στην εκλογική περιφέρεια της Δομνίστας, το χωριό της καταγωγής μου από την πλευρά του πατέρα μου.

Το όραμα μου  και οι αντιλήψεις μου ταυτίζονται απόλυτα με όσα έρχεται να υπερασπιστεί, για το Δήμο Καρπενησίου, ο Δημήτρης Λερογιάννης και η Αλλαγή Πορείας. Αν το όραμά σας για το Δήμο Καρπενησίου συμπίπτει με το δικό μας, σας ζητώ να μας στηρίξετε με την ψήφο σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Τηλ. επικοινωνίας 6974062319

Mail: gesokos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *